loader
KADIN İŞVERENLERİN ORANI YÜZDE 8,8 OLDU

KADIN İŞVERENLERİN ORANI YÜZDE 8,8 OLDU

Türkiye’deki cinsiyete göre işveren olarak çalışanların dağılımı belli olurken, bu rakam 2017 yılı itibarıyla kadınlarda yüzde 8,8 olarak görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlenen bilgilere göre, Türkiye’de işveren olarak çalışan kadınların oranı yüzde 8,8 olarak görüldü. Böylelikle erkek işverenlerin oranı yüzde 91,2 olarak kayıtlara geçti. Cinsiyete göre işveren olarak çalışanların dağılımı yıllara göre incelendiğinde ise kadın işverenlerin oranı 2016 yılında yüzde 9,0 iken 2015 yılında yüzde 8,1 olduğu saptandı. Böylelikle yıllar içinde oranların yükselip azalma anlamında değişikliği gösterdiği kayıtlara geçti.

 

ITS Medya ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde, konuyla alakalı yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Son 4 yıl içerisinde, girişimci başlığı altında 66 bin 10 adet haber çıkışı tespit edildi. Kadın girişimci adına çıkan basın haberleri incelendiğinde ise 18 bin 763 haber yansıması görüldü.


Etiketler: kadın ekonomi iş dünyası

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Türk Ytong 56’ncı yılını çalışanlarıyla kutladı

Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu, gazbeton üretiminde dünya lideri Türk Ytong, kuruluşunun 56’ncı yıl dönümünü, yönetim merkezinde ve fabrikalarda düzenlediği törenlerle çalışanlarıyla birlikte kutladı.

Türk Ytong Yö...

2019 ihracat şampiyonları belli oldu

Elektrik ve Elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren ihracat şampiyonlarının ödüllendirildiği 2019 TET İhracat Başarı Ödül Töreni, 26 Şubat Çarşamba günü İstanbul Conrad Bosphorus Hotel gerçekleşti. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay,...

TÜİK AÇIKLADI: İŞSİZLİK %11 OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işsizlik rakamlarını açıkladı, önceki yıla göre 0,1 puan artan işsizlik Türkiye genelinde 3 milyon 537 bin kişiye ulaştı.

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılında bir önceki yıla göre 83 ...