loader
KADIN İŞVERENLERİN ORANI YÜZDE 8,8 OLDU

KADIN İŞVERENLERİN ORANI YÜZDE 8,8 OLDU

Türkiye’deki cinsiyete göre işveren olarak çalışanların dağılımı belli olurken, bu rakam 2017 yılı itibarıyla kadınlarda yüzde 8,8 olarak görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlenen bilgilere göre, Türkiye’de işveren olarak çalışan kadınların oranı yüzde 8,8 olarak görüldü. Böylelikle erkek işverenlerin oranı yüzde 91,2 olarak kayıtlara geçti. Cinsiyete göre işveren olarak çalışanların dağılımı yıllara göre incelendiğinde ise kadın işverenlerin oranı 2016 yılında yüzde 9,0 iken 2015 yılında yüzde 8,1 olduğu saptandı. Böylelikle yıllar içinde oranların yükselip azalma anlamında değişikliği gösterdiği kayıtlara geçti.

 

ITS Medya ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde, konuyla alakalı yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Son 4 yıl içerisinde, girişimci başlığı altında 66 bin 10 adet haber çıkışı tespit edildi. Kadın girişimci adına çıkan basın haberleri incelendiğinde ise 18 bin 763 haber yansıması görüldü.


Etiketler: kadın ekonomi iş dünyası

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

SANAYİ ÜRETİMİ %7,3 AZALDI

SANAYİ ÜRETİMİ %7,3 AZALDI


7 yıl önce Best Haber

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) sanayi endeksine dair Ocak 2019 raporunu yayınladı. Raporda sanayi üretiminin bir önceki yılın ocak ayına göre %7,3 azaldığı kaydedildi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Ocak ayında madencilik ve taşocakçılığı sektö...

Dolar ve Euro ne kadar ? 1 Aralık 2017 dolar ve euro fiyatı

Serbest piyasada dolar 3,9230 liradan, euro ise 4,6790 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 3,9210 liradan alınan dolar 3,9230 liradan, 4,6770 liradan alınan euro ise 4,6790 liradan satılıyor. Önceki kapanışta dolar 3,9380 liradan, euro ise 4,6770 liradan satılmıştı. 

...
ATSO Başkanı Çetin’den Aralık Enflasyonu Değerlendirmesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Türkiye İstatistik

Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon verilerine ilişlin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonun 2018 yılı sonundaki %25 düzeyinden mevcut düzeylere gerilemesinin fiyat istikrar�...