İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyesi ziyaretlerini Zeytinburnu ile devam ettirdi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un, bina girişinde karşıladığı İmamoğlu, belediyelerimizi dolaşmaya devam ettiğini belirterek , “Bugün, 22’nci belediye ziyaretimizi yapıyoruz. İBB ve Zeytinburnu Belediyesi olarak ortak çalışma alanlarımızı konuşacağız. Geçmişten bugüne neler yapılmış, neler bekleniyor? Bundan sonra nasıl bir düzen içinde çalışacağımızı hep beraber paylaşacağız, diğer ilçelerde olduğu gibi. Bu buluşmalar oldukça verimli gidiyor. Bu açıdan memnuniyet verici. Her ilçede, ilçenin kendi gözüyle yakaladığı birtakım hususlar, bizim de işimizi pratikleştiriyor. Bu bakımdan belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.
ÖNCE SUNUM, SONRA SAHA İNCELEMESİ
Arısoy da ziyaretlerinden dolayı İmamoğlu ve ekibine teşekkür ederek, “İnşallah, İBB’den beklentilerimizi konuşma imkanımız olacak. Bundan sonra birlikte yürüteceğimiz işlerle ilgili bir sunum yapma imkanımız olacak” dedi. Konuşmaların ardından, Zeytinburnu’nun sorunlarının ele alındığı sunumun yapılacağı salona geçildi. Sunumda, İmamoğlu ile birlikte İBB üst yönetimi de hazır bulundu. Başkan Arısoy ve beraberindeki ilçe belediye yöneticileri, İBB heyetine sunum yaptı. İBB ve Zeytinburnu heyetleri, sunumun ardından ilçede yapımları devam eden projelerle ilgili saha gezisine çıktı. İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da saha incelemesi sırasında yanıtladı.
“DURAN ÇOK ŞEY VARDI; BİZ ONLARI BAŞLATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
İmamoğlu’na sorulan ilk soru, “Başakşehir Şehir Hastanesi’ne giden yolların, İBB tarafından yapımı durdurulduğu iddia ediliyor. Durduruldu mu? Durdurulduysa, nedenini öğrenebilir miyiz” oldu. İmamoğlu, bu soruya, “Durdurulma diye bir şey yok. Oradaki yollarla ilgili daha önceki yönetim döneminde, aslında tabiri caizse bir ihale karmaşası yaratılmış ve yaşatılmış. Ne yazık ki oradaki yol yapımının içerisinde, İstanbul’un muhtelif birçok yerindeki yol yapımı da dahil, bir süreç yaşanmış. Oradaki iş, başka yere aktarılmış. Zaten biz geldiğimizde duran bir yol yapım süreci vardı, Şehir Hastanesi’nin orda. Bu konuda arkadaşlarım, bakanlık yetkilileri, valilik bünyesinde toplantılar yapıyorlar. Bu sürece, hastanenin açılmasına dair zamana göre bir ortak akılla iş birliği yapmaya çalışılıyor. Sadece biraz uydurma tariflerle, ‘Durdurdu’, ‘Durduruldu’… Duran çok şey var idi, biz onları başlatmaya ve hızlandırmaya çalışıyoruz” yanıtını verdi.
“HUKUKİ HAKLARIMIZI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ”
İmamoğlu, “Bakan Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul’la ilgili açıklamaları oldu. ‘Faydalarını anlatsam, saatlerce anlatırım. Siz, ne söyleyeceksiniz” sorusuna da şu yanıtı verdi:
“Muhatabım bakanlar değil. Her gün bir başka bakan, ‘kanal uzmanı’ oluyor ama biz, bu işe gerçekten eğiliyoruz. Gerçekten bu sürecin ne kadar büyük zarar verdiğini defalarca anlatıyoruz. Anlatmaya da devam edeceğiz. Bu, burada elbet bitmeyecek. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu, bazen mahkemeye vermek olacak, bazen itiraz dilekçeleri vermek olacak. Ayın 30’una kadar ‘planlara itiraz süreci var. Ben İstanbul halkını, itiraz etmeye, vakti olan, sürece dair katkı sunmak isteyen herkesi, Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul temsilciliklerine itiraz etmeye davet ediyorum. Bu ayın sonu, son günü. Sonra da mahkeme süreçleri başlayacak. Bunun Meclis boyutu var. Hukuksal anlamda hangi zemin var ise, o zeminde mücadelemize devam edeceğiz.”
“İÇTİĞİNİZ 3 BARDAK SUYUN BİRİNİ ÇÖPE ATIYORSUNUZ”
İmamoğlu, bu sorunun devamı olarak iletilen, “Bakan Albayrak, ‘Maddi açıdan da faydaları var’ dedi. Maddi açıdan nasıl olacak sizce” sorusunu ise “Burada bir tek kişisel faydalar var. Onun dışında kamuya hiçbir faydası yok. Bakın, dünyanın farklı yerlerinde insan vücudu kadar dolular yağıyor. Dünyanın bir kıtası yanıyor. Dünyada konuşulan şeyler, artık başka. Siz ise, İstanbul'da içtiğiniz 3 bardağın, bir bardak suyunu çöpe atıyorsunuz. Bir daha kullanılmamak üzere yok ediyorsunuz. Bunları konuşalım. Doğayı nasıl katlediyor; onu konuşalım. İstanbul'un geleceğini nasıl büyük bir tehdit altına alıyor; onu konuşalım. Bizim baktığımız pencere bu. Birileri sadece para gözüyle bakabilir, ki öyle de bir karşılığı yok bu projenin. Bizim önceliklerimiz; bu şehrin geleceğini korumak, kollamak, çocuklarına, gençlerine yarın yaşanabilir bir şehir bırakmak” şeklinde yanıtladı.
“İBB, İSTANBUL’UN İHTİYAÇLARINI GÖZETLİYOR”
İmamoğlu, “Taksi plakaları için İBB tarafından yeni ihale düzenleneceği iddia ediliyor. Böyle bir çalışma var mı” sorusuna, “İBB, İstanbul’un ihtiyaçlarını gözetliyor. Taksi plakası ihtiyacı konuşulan bir şey zaten. Elbette günü geldiğinde bu yapılacak. Aynen bundan önce yaptığımız gibi şeffaf yapılacak. Elbette yapılmalı. İhtiyaçlara bakıyor arkadaşlarım. Her konuda yaptığımız paylaşımcı, toplumla diyalog kuran, meslek erbabı olan, insanlarla konuşan anlayışımızla hareket edip, bu konuda da yakın zamanda ulaşım uzmanı arkadaşlarım bir açıklama yapacaklardır. Ama şu an, ‘Şu tarihte şöyle bir ilanımız var ya da taksi ben plakaları satacağız’ diye bir tarifimiz yok. Ama elbette İstanbul’un ihtiyacı vardır. Bu konuda da çalışmalarımız vardır” yanıtını verdi.
İmamoğlu’nun Zeytinburnu’ndaki son durağı Kazlıçeşme Kültür Merkezi oldu. Arısoy, İmamoğlu ve heyetini, kültür merkezinin hizmet binası olarak kullanıldığı dönemde bulunan mozaik zemin hakkında bilgilendirdi. Daha sonra, kültür merkezi içinde ressam Selahattin Kara’nın İstanbul temalı yağlı boya sergisini gezen İmamoğlu, aynı mekanda düzenlenen ve tarihi yarımada taksicilerine yönelik verilen sağlık ve turizm eğitimine konuk oldu. Kısa bir süre verilen eğitimi dinleyen İmamoğlu, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.
0 Yorum