loader
Hastaneden Deniz Baykal ile ilgili flaş açıklama

Hastaneden Deniz Baykal ile ilgili flaş açıklama

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Bazı soruları anlamlandırabiliyor. 'Neşet Ertaş kimdir' dediğimiz zaman, onun Bozkır'ın tezenesi olduğunu ve türküsünün ismini de söyleyebiliyor. Doğum tarihi olan '20 Temmuz nedir' diye sorduğumuz zaman Kıbrıs Barış Harekatı'nın olduğunu da söylüyor. El, kol, boyun hareketleri iyi durumda." dedi.

Prof. Dr. İbiş, Baykal'ın tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde doktorlarla birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

GENEL DURUMU İYİ, BİLİNCİ AÇIK

İbiş, 33 gündür hastanede tedavi gören, yoğun bakımdaki Baykal'ın genel durumunun iyi ve bilincinin açık olduğunu söyledi.

Baykal'ın yazı yazdığını ve kısa cümleler kurduğunu dile getiren İbiş, "Bazı soruları anlamlandırabiliyor. 'Neşet Ertaş kimdir' dediğimiz zaman, onun Bozkır'ın tezenesi olduğunu ve türküsünün ismini de söyleyebiliyor. Doğum tarihi olan '20 Temmuz nedir' diye sorduğumuz zaman Kıbrıs Barış Harekatı'nın olduğunu da söylüyor. El, kol, boyun hareketleri iyi durumda." değerlendirmesinde bulundu.

İbiş, Baykal'ın kısa süreli olarak oturmaya da başladığını ifade ederek, "Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarımız da başladı. Meslektaşlarımız, hekim arkadaşlarımız özveriyle onun tedavisi için çaba gösteriyor. Deniz Bey'e de teşekkür ediyorum. Bu sürece çok uyum sağlıyor ve iyi yolda ilerliyor." dedi.

"OTURUYOR, KONUŞUYOR VE YAZIYOR"

Tedavi sürecinin uzun süreli olduğunu vurgulayan İbiş, bu sürecin sabırla takip edilmesi gerektiğini söyledi. İbiş, ziyaret yasağının halen devam ettiğini belirterek, enfeksiyon risklerine karşı bu yasağın devam edeceğini dile getirdi.

Prof. Dr. İbiş, acil bir gelişme olmaması durumunda bir sonraki açıklamalarını bir hafta sonra yapmayı planladıklarını söyledi.

"ŞİMDİLİK YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İbiş, "Deniz Baykal ile artık sözlü iletişim mi kuruyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine, "Hem sözlü hem de yazılı iletişim kuruyoruz. Sorduğumuz zaman bazı sorulara kısa cümlelerle cevap verebiliyor. Fizik tedavi aşaması yoğunlaşarak devam edecek. Çünkü uzun süre yatan hastalarda kasların tekrar gücüne kavuşması için oluşabilecek hasarların tedavisi için mutlaka fizik tedavi uygulamaları yoğunlaşarak devam edecek." karşılığını verdi.


Etiketler: deniz baykal sağlık durumu deniz baykal eski chp genel başkanı

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği o zeytin ağacı

Cumhurbaşkanı 'ın bahsettiği, Mersin'in Mut ilçesine bağlı Haydar köyündeki 1300 yaşındaki zeytin ağacından bu yıl 150 kilogram zeytin hasat edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E...

Temizlik ve hijyen ürünlerinde satışlar 12 kat arttı

Uçtan uca bir süpermarket olarak faaliyet gösteren istegelsin, satışlarda artış olduğu şu dönemde kullanıcılardan gelen talep üzerine dağıtım kapasitesini artırdı. istegelsin’in verilerine göre en çok temizlik ve hijyen ürünlerine talep artarken onu ilk yardım ve tıbbi malzemeler izledi...

İstanbul Havalimanı'nda seçim sandıkları kuruldu

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi çerçevesinde yurt dışındaki vatandaşların oy kullanabilmeleri için İstanbul Havalimanında hazırlıklar başladı. Seçim için gerekli olan sandıklar ve oy kabinleri gelen ve giden yolcu katlarına kuruldu.

Yu...