loader
Hamburgercilerdeki Eldivenlerin de Yıkanması Gerekiyor!

Hamburgercilerdeki Eldivenlerin de Yıkanması Gerekiyor!

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, son dönemde özellikle hamburgercilerde sık kullanılan siyah eldivenler hakkında açıklamalarda bulundu.

İdeal ağırlığın korunması için sağlıklı beslenme ne kadar önemliyse, vücut dengemizi korumak ve sağlıklı bireyler olabilmemiz açısından besin türleri, pişirme yöntemleri ve tüketim şekilleri de önem arz etmektedir. Besinleri fırında pişirmek veya haşlama yöntemi ile hazırlamak sağlıklı yağ asitlerini kaybetmeden ve protein denatürasyonuna yol açmamış olacaktır. Besinleri pişirme yöntemlerinin yanı sıra tüketme şekilleri de bu açıdan önemlidir.

El hijyeni eksikliği enfeksiyon sebebi!

Yemekten hemen önce su içilmemesi de, sağlık açısından önemlidir. Mide asit dengesini su ile seyreltikten sonra yemeye başlamak, ağız yoluyla alınacak mikropların artmasına ve hastalık riskinin oluşmasına sebebiyet verir. Bu sebeple yemeklerden yarım saat-45 dakika öncesinde su tüketimi sonlanmalı yemek bitiminden sonra tekrar su tüketimi ile devam edilmelidir. Ağız yoluyla alınabilecek mikropların, en sık el hijyeniyle alakalı olduğu görülmüştür. Eller iyi temizlenmeden ya da dezenfekte edilmeden yemeye başlandığında bu durum, mide bağırsak hastalıklarına yol açabilecek bir çok viral enfeksiyona sebebiyet verebilmektedir.

Yıkanması gerekiyor

Herhangi bir yemeği el ile yediğimizde, aslında hastalıklara büyük bir kapı açıyoruz. Elimizi iyi yıkamadığımız ve el hijyenimiz yeterli olmadığı zaman, el ile tüketilebilecek besinler olan; hamburger ve sakatat tarzı besinler, bedenimizin içerisine elimizde bulunan mikroorganizmaları göndermiş oluyoruz. Bu nedenle; hamburger gibi el ile yenen yemekleri dikkatli tüketmenizi öneririm. Besinleri tüketirken eldiven kullanılması kısmen daha avantajlıdır. Ancak orada da eldivenli olarak ellerin mutlaka yıkanması gerekir. Eldiven pudrasının olmamasını ve mümkünse steril eldiven tercih edilmesini tavsiye ederim.

 


Etiketler: OKANÜNİVERSİTESİ DERYAFİDAN HAMBURGER BESLENME HİJYEN İSTANBUL TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

​Uzman Diyetisyenden Kış Ayı Tavsiyeleri

Kış aylarında güneş ışınları azaldığı için virüs ve bakteri kaynaklı hastalıklar artmaya başlıyor. Havaların soğumasıyla birlikte, insanlar arasında sürekli öksüren, hapşıran ve elinde peçeteyle gezenlerle karşılaşıyoruz. Doğa da bu durumu bildiği için tüm sebze ve meyvelerini b...

KIŞIN SAĞLIKLI HAMİLELİK İÇİN 8 KRİTİK KURAL

Kış ayları hamilelik süreci için bazı riskleri beraberinde getirse de, bazı basit ama önemli kurallara dikkat ederek sağlıklı bir hamilelik geçirmek mümkün. Acıbadem Kadıköy Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Funda Öztürk, “Kış aylarında hastalıklara ...

HASTALIKSAVAR BESİNLERLE KIŞI ZİNDE GEÇİRİN

Kışın yaklaşmasıyla hastalık mevsimi başladı. Peki bu dönemi sağlıklı atlatmak için neler yapmak gerekiyor? Bağışıklık sistemini koruyan en etkili yöntem yeterli ve sağlıklı bir uyku düzeni ile sağlıklı ve dengeli beslenmektir diyen Herbalife Nutrition Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsme...