loader
Genç çiftçilere koyun dağıtıldı

Genç çiftçilere koyun dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ’Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında Korkuteli’ne getirilen Merinos koyunlar, hak sahibi genç çiftçilere teslim edildi.

İlçede 3 genç çiftçiye 35’er adet koyun ve 2’şer adet koç olmak üzere toplam 111 adet Merinos koyunun dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, tarımsal nüfusu gençleştirmek ve kırsal kalkınmanın gençlerle beraber daha dinamik ve kalıcı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla 2016 yılında uygulamaya koyulan, “Genç Çiftçi Projesi” 2017 yılında da devam ediyor. Korkuteli’nde 2017 yılında hayvancılık projesi kapsamında genç çiftçi hibesi almaya hak kazanan 3 üreticiye küçükbaş hayvanları teslim edildi. İlçede hayvancılık projeleri ile başvuru yapan ve 30 bin TL hibe alan genç çiftçilere 105 dişi koyun ile 6 koç verildi.

Projelerin genç çiftçilere, Korkuteli tarımına ve hayvancılığa hayırlı olmasını dileyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Korkuteli İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, "Mutluluğun tanımı genç çiftçimizin yüzündeki tebessüm de saklı. Koyunlarına kavuşmanın en derinden gelen coşkusu yüzüne nasıl da yansımış. Bugün 3 gencimizin yüzünde aynı ifade varsa, bunun sebebi devletimizin verdiği desteklerdir" dedi.


Etiketler: çiftçi hayvancılık koyun satın alma merinos koyunu

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Balkanlara uzananTürk markası

Balkanlara uzananTürk markası


5 yıl önce Best Haber

Fark yaratan tasarımları ile yaşam alanlarına renk katan Tepe Home, Balkan Ülkesi Arnavutluk’ta mobilya sektörüne yeni bir anlayış getirecek.

Telekomünikasyon, banka, inşaat, gayrimenkul geliştirme, event organizasyonu, danışmanlık ve enerji gibi sektörlerde faaliyet gösteren ve şimdi de mobilya se...

Sabancı holding gelirde yüzde 10 büyüdü

Sabancı Holding, 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlar doğrultusunda, gelirlerini geçen yıla göre yüzde 10 artıran Topluluğun konsolide satışları 60 milyar TL olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper yaptığı değerlendirmede, “2019 yılı stra...

YURTDIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ DÜŞTÜ

TÜİK’in 2019 yılı Şubat ayı istatistiklerine göre yurtdışı üretici fiyat endeksi bir önceki yıla göre %1,79 düşüş gösterdi.

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki ...