loader
G-7 görüşmelerinden Macron'a 'İran' görevi çıktı

G-7 görüşmelerinden Macron'a 'İran' görevi çıktı

G7 zirvesinde bir araya gelen liderlerin en önemli gündem başlığı İran meselesiydi. G7 liderleri, zirvede alınan kararları İranlı yetkililere aktarmak için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron görevlendirdi.

Fransa ev sahipliğinde düzenlenen G7 zirvesine Donald Trump ve Emmanuel Macron'un görüşmeleri damgasını vurdu. İki liderin masasındaki en önemli konu ise İran meselesiydi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre G7 liderleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u görüşülen ve kararlaştırılan konuları İran'a iletmekle görevlendirdi. Bu karara göre Macron, Körfez'deki gerilimin düşürülmesinde ve Tahran ile iletişimde aracı rol oynayacak.

LCI televizyonuna konuşan Macron, "Ortaklaşa söylemek istediklerimize karar verdik. Sonunda herkesi zayıflatan ayrılıklar sona eriyor. Herkes çatışmadan kaçınmak istiyor. Donald Trump da bu konuda son derece açıktı" dedi.

Macron, Cuma günü İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir araya gelmişti.

KAYNAK : https://www.internethaber.com/g-7-gorusmelerinden-macrona-iran-gorevi-cikti-2045541h.htm


Etiketler: G7 İRAN FRANSA TRUMP ABD

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Trump Obama'yı suçladı! Milyonlarca insan öldü

ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde ulusal güvenlik danışmanlığı yapan Susan Rice'ı "felaket" olarak niteledi.Trump, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Obama'nın ulusal güvenlik danışmanına yönelik eleştirilerde bulunarak, Rice'ı "Obama&...

Olay rahip Andrew Brunson'dan Türkiye'ye çok ağır ithamlar

ABD ile Türkiye arasında büyük bir krize neden olan rahip Andrew Brunson, hükümete nefret kustu, Hristiyanların Türkiye'de tehlike altında olduğunu, azınlıklara yönelik nefret dilinde artış olduğunu savundu.

ABD hükümetine bağlı Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu...

KUZEY KIBRIS İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kuzey Kıbrıs limanlarına deniz ticaretini engelleyerek ülkeyi sürüklemeye çalıştığı ekonomik ve toplumsal izolasyona karşı, siyasi partiler, sivil toplum ve meslek örgütleri güç birliğine gidiyor. Rum Yönetimi’nin ticaret ve seyahat &o...