loader
G-7 görüşmelerinden Macron'a 'İran' görevi çıktı

G-7 görüşmelerinden Macron'a 'İran' görevi çıktı

G7 zirvesinde bir araya gelen liderlerin en önemli gündem başlığı İran meselesiydi. G7 liderleri, zirvede alınan kararları İranlı yetkililere aktarmak için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron görevlendirdi.

Fransa ev sahipliğinde düzenlenen G7 zirvesine Donald Trump ve Emmanuel Macron'un görüşmeleri damgasını vurdu. İki liderin masasındaki en önemli konu ise İran meselesiydi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre G7 liderleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u görüşülen ve kararlaştırılan konuları İran'a iletmekle görevlendirdi. Bu karara göre Macron, Körfez'deki gerilimin düşürülmesinde ve Tahran ile iletişimde aracı rol oynayacak.

LCI televizyonuna konuşan Macron, "Ortaklaşa söylemek istediklerimize karar verdik. Sonunda herkesi zayıflatan ayrılıklar sona eriyor. Herkes çatışmadan kaçınmak istiyor. Donald Trump da bu konuda son derece açıktı" dedi.

Macron, Cuma günü İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir araya gelmişti.

KAYNAK : https://www.internethaber.com/g-7-gorusmelerinden-macrona-iran-gorevi-cikti-2045541h.htm


Etiketler: G7 İRAN FRANSA TRUMP ABD

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Uzaya Çıkacak İlk Afrikalı Astronot, Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybetti

Uzaya çıkan ilk Afrikalı astronot olması beklenen Mandla Maseko, talihsiz bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti. Yalnızca uzaya çıkmayı değil, Afrika'daki gençlerin ufkunu açmayı ve geçmişlerinin, gelecekleri üzerinde bir etkiye sahip olmadığını söylemeyi de kendine görev edinmi...

Türkiye'ye verilmesi planan F-35'ler oraya teslim edildi

F-35'leri Luke Hava Kuvvetleri Üssü’ne teslim eden Lockheed Martin firması, daha önce Türkiye'ye verilmesi planan diğer F-35'lerin montajını sürdürüyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Türkiye'yi F-35 programından çıkardığını duyurdu.

Ancak Tür...

İngiltere yeni Başbakanı Boris'in ayak uzatma şekli olay oldu

Brexit süreci ile illgili zorlu günler geçiren İngiltere'nin çiçeği burnunda Başbakan'ı Boris Johnson resmi temaslarındaki rahatlığı ile dikkat çekti. Almanya'da resmi törende elleri arkada dolaşan Jonhson, Fransa'da Elysee Sarayı'nda ayağını sehpaya koydu.

İngiltere...