loader
FİLLİ BOYA’NIN “ZAFERE SELAM” PROJESİ İKİ ÖDÜL KAZANDI

FİLLİ BOYA’NIN “ZAFERE SELAM” PROJESİ İKİ ÖDÜL KAZANDI

Tarihi ve kültürel değerlere her zaman sahip çıkan Betek Boya’nın öne çıkan markası Filli Boya, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) tarafından düzenlenen itibarlı PRida ödülleri organizasyonunda iki ödül kazandı. Filli Boya “Zafere Selam” adlı projesiyle “İtibar Yönetimi” ve “Yerel Değerlerin İletişimi” kategorilerinde ödül sahibi oldu. Ödüller 15 Ocak’ta yapılacak ödül töreninde verilecek.

“Zafere Selam” projesi tarihi Gelibolu savaş bölgesindeki kültürel mirası ve Osmanlı ordusunun tarihi bir zaferi ve modern Türk ulusal kimliğinin oluşumunda önemli bir adım olan 1915 Çanakkale savaşının ilham veren ruhunu yaşatmayı amaçlıyor.

Çanakkale Savaşı’nın gerçekleştiği Gelibolu Yarımadası’nda hayat bulan proje Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Filli Boya arasında imzalanan protokolle başladı. Proje kapsamında Şehitlikler ve Şehitler Abidesi, Dur Yolcu silueti, Tarihi Alanda bulunan toplam sekiz köye yayılmış 2100 gazi köy evleri ve köy okullarının bakımında kullanılan boyalar Filli Boya tarafından karşılandı.

Kilitbahir, Seddülbahir, Alçıtepe, Behramlı, Bigalı, Kocadere, Küçükanafarta, Büyükanafarta “Gazi” köylerinde proje kapsamında gerçekleştirilecek düzenleme çalışmalarının ilk etabı olarak Kilitbahir Köyü pilot bölge olarak seçildi.

Kilitbahir Köyü Yalı Cadddesi ile Çarşı Caddelerinin kesişimi ile Kilitbahir Kale Müzesi arasında kalan yaklaşık 1.000 metre uzunluğundaki sokaklarda toplamda 12.000 malana sahip 116 adet binanın cephelerinin boyanması Tarihî Alan Planları doğrultusunda cephelerinin bakım işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca projenin gerçekleştiği Eceabat ilçesindeki sekiz okulun boya ihtiyacı da Filli Boya tarafından karşılandı.

Filli Boya 2020’de proje paydaşlarının da katılımıyla içeriği zenginleştirecek ve çalışmaları yoğunlaştıracak. Proje kapsamında, gönüllük esasında katkı yapmak üzere “Zafere Selam Gönüllük Takımı” kurulacak. Bu takım Filli Boya çalışanları ve aileleri, yerel Filli Boya bayileri, gazeteciler ve kanaat önderlerinden oluşacak ve bakım çalışmalarını tamamlamayı hedefleyecek.


Etiketler: FİLLİBOYA BETEKBOYA PRİDAÖDÜLLERİ ZAFERESELAM TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Manavgat Belediyesi Kargıhan’ın yer teslimini aldı

Beydiğin Mahallesi’nde İpek Yolu üzerinde bulunan tarihi Kargıhan ve

Hamamı’nın yer teslimi, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından

Manavgat Belediyesi’ne verildi

Manavgat’ın Beydiğin Mahallesi'nde, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Kargıhan ve Ha...

MİNYONLAR MÜZİKALİNE DAVETLİSİNİZ !

   20 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA GÜNÜ, DOĞA VE İKLİM BİLİNCİNİ KÜÇÜK ÇOCUKLAR ARASINDA YAYARAK, YEŞİL BİR DÜNYA İÇİN, TÜRK KANSER DERNEĞİ YARARINA MİNYONLAR MÜZİKALİNE DAVETLİSİNİZ. ! anaokul ve ilkokullu çocuklar için uygundur.

MUTLUKEKLER Pati...

ANTALYA'DA GAZETECİYE ÇİRKİN SALDIRI

Akdeniz’de Yeni Yüzyıl Gazetesi yazarı İdris Özyol’a yapılan saldırı Antalya ve Türkiyede ki gazete ve sosyal medyayı ayağa kaldırdı.  Dün gazete binası önünde buluşan gazeteciler, siyasiler ve STK temsilcileri saldırıyı kınayarak “Özgür basın susturulamaz” diy...