loader
FİLLİ BOYA’NIN “ZAFERE SELAM” PROJESİ İKİ ÖDÜL KAZANDI

FİLLİ BOYA’NIN “ZAFERE SELAM” PROJESİ İKİ ÖDÜL KAZANDI

Tarihi ve kültürel değerlere her zaman sahip çıkan Betek Boya’nın öne çıkan markası Filli Boya, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) tarafından düzenlenen itibarlı PRida ödülleri organizasyonunda iki ödül kazandı. Filli Boya “Zafere Selam” adlı projesiyle “İtibar Yönetimi” ve “Yerel Değerlerin İletişimi” kategorilerinde ödül sahibi oldu. Ödüller 15 Ocak’ta yapılacak ödül töreninde verilecek.

“Zafere Selam” projesi tarihi Gelibolu savaş bölgesindeki kültürel mirası ve Osmanlı ordusunun tarihi bir zaferi ve modern Türk ulusal kimliğinin oluşumunda önemli bir adım olan 1915 Çanakkale savaşının ilham veren ruhunu yaşatmayı amaçlıyor.

Çanakkale Savaşı’nın gerçekleştiği Gelibolu Yarımadası’nda hayat bulan proje Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Filli Boya arasında imzalanan protokolle başladı. Proje kapsamında Şehitlikler ve Şehitler Abidesi, Dur Yolcu silueti, Tarihi Alanda bulunan toplam sekiz köye yayılmış 2100 gazi köy evleri ve köy okullarının bakımında kullanılan boyalar Filli Boya tarafından karşılandı.

Kilitbahir, Seddülbahir, Alçıtepe, Behramlı, Bigalı, Kocadere, Küçükanafarta, Büyükanafarta “Gazi” köylerinde proje kapsamında gerçekleştirilecek düzenleme çalışmalarının ilk etabı olarak Kilitbahir Köyü pilot bölge olarak seçildi.

Kilitbahir Köyü Yalı Cadddesi ile Çarşı Caddelerinin kesişimi ile Kilitbahir Kale Müzesi arasında kalan yaklaşık 1.000 metre uzunluğundaki sokaklarda toplamda 12.000 malana sahip 116 adet binanın cephelerinin boyanması Tarihî Alan Planları doğrultusunda cephelerinin bakım işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca projenin gerçekleştiği Eceabat ilçesindeki sekiz okulun boya ihtiyacı da Filli Boya tarafından karşılandı.

Filli Boya 2020’de proje paydaşlarının da katılımıyla içeriği zenginleştirecek ve çalışmaları yoğunlaştıracak. Proje kapsamında, gönüllük esasında katkı yapmak üzere “Zafere Selam Gönüllük Takımı” kurulacak. Bu takım Filli Boya çalışanları ve aileleri, yerel Filli Boya bayileri, gazeteciler ve kanaat önderlerinden oluşacak ve bakım çalışmalarını tamamlamayı hedefleyecek.


Etiketler: FİLLİBOYA BETEKBOYA PRİDAÖDÜLLERİ ZAFERESELAM TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Manavgat Ali İhsan Barut İlköğretim Okulu 3’ncü sınıf öğrencisi Mustafa Muhammed Gayretli, “Doğayı Koruma Planım” adlı projesini teslim etmek amacıyla Manavgat Belediyesi’ni ziyaret etti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e hitaben yazdığı mektup
Haberin Devamı
Süper Loto’da şans   İstanbul, Eyüpsultan’a güldü

7 Şubat Pazar gecesi düzenlenen Süper Loto çekilişinde şans, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinden bir talihliye güldü. Eyüpsultan’da oynanan Süper Loto kuponuna 42 milyon 286 bin 938 TL’lik rekor ikramiye isabet etti. Sisal Şans, 5 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirdiği ...

Esnaf alarm veriyor

Esnaf alarm veriyor


6 yıl önce Best Haber

Sosyal güvenlikte dengeler altüst oldu. Esnaf ve tarım sigortalılarını gösteren 4b statüsünde aktif çalışan sayısı son 10 yılda 276 bin azalırken emeklilerin sayısı 695 bin kişi arttı.

Ekonomideki kötü gidiş nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kalan esnaf ile tarım istihdamındaki aşırı ...