loader
Emine Bulut cinayeti: Fedai Varan'a müebbet hapis cezası

Emine Bulut cinayeti: Fedai Varan'a müebbet hapis cezası

Kırıkkale'de eşi Emine Bulut’u kızının gözleri önünde katleden Fedai Varan ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada Varan'a kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verildi. Varan’ın cinayetten önce Emine Bulut’u darp ettiğine ait görüntüler de ortaya çıktı.
Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının yanında öldüren Fedai Varan'ın cezası belli oldu.

Varan, kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Varan'ın cezasında haksız tahrik indirimi yapmadı.

Mahkemedeki ikinci duruşmaya, "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan, Bolu F Tipi Kapalı Cezaevinde kalan olayın faili tutuklu sanık Fedai Varan (43) ile çok sayıda avukat katıldı.

Emine Bulut'un başka suçlardan cezaevinde bulunan kardeşleri Bekir ve Mikail Bulut, Ses ve Görüntü Bilişim (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, diğer kardeşleri Kazım ve Feyyaz Bulut ile annesi Fadime ve babası Ahmet Bulut salonda hazır bulundu.

Polis, duruşma nedeniyle adliye önünde ve içinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Duruşmayı takip etmek için çok sayıda avukat da Kırıkkale Adliyesi'ne geldi.
KIZI DURUŞMAYA GETİRİLMEDİ

Fedai Varan, Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Emine Bulut'un ailesi, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile 81 ilden baro temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşuları ve kadın dernekleri temsilcileri katıldı. F.B.V ise duruşmaya getirilmedi. Duruşma öncesi adliye önünde toplanan kadın derneklerinin temsilcileri, açıklama yaptı. Duruşmada Emine Bulut'un babası Ahmet Bulut, torunu F.B.V’nin velayetini almak için vasi tayin edilmesini istedi. 

SANIK AVUKATI GÖRÜNTÜLERİN VERİLMESİNİ TALEP ETTİ

Duruşmada söz alan sanık avukatı Ersoy Aytaç, kovuşturmanın genişletilmesini, dosyadaki görüntülerin verilmesini talep etti.

Kendisinin katili değil, hukuktan doğan haklarını savunduğunu dile getiren Aytaç, "Tanıkların usulüne uygun olarak yeniden dinlenmesini istiyoruz. Tüm dijital verilerin tarafımıza verilmesini talep ediyoruz. Emniyette tutanak tutan 4 polisin dinlenmesini talep ediyorum, bu tutanak olaydan sonra da tutulmuş olabilir. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bir diğer talebimiz de çocuk F.B.V'ye uzman eşliğinde sorularımızı yöneltmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet savcısı ile Emine Bulut'un yakınları ve avukatlarının da görüşlerini alan mahkeme heyeti, sanık avukatının taleplerinin reddine karar verdi.

Cumhuriyet savcısı da esasa ilişkin mütalaasında sanık Fedai Varan'ın hiçbir indirim uygulanmadan "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

SANIK VARAN SUSMA HAKKINI KULLANDI

Sanık Fedai Varan ise savunmasında, adil yargılanmadığını iddia ederek susma hakkını kullandı.

Sanık avukatı Aytaç da cinayetin tasarlama ve soğukkanlı bir şekilde işlenmediğini düşündüklerini belirterek, "Canavarca hisle öldürüldüğünü kabul edemeyiz. Canavarca hisle öldürmek, keyfi ve sırf öldürmek için yapılır. Biz katil ya da eylemi savunmuyoruz. Hükmün TCK 81'den verilmesini ve iyi hal indirimlerinin uygulanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

10 YAŞINDAKİ KIZININ ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜ

Kırıkkale'de, 18 Ağustos'ta eski eşi Fedai Varan tarafından bir lokantada 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklanan Emine Bulut, kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Kaçan Fedai Varan, Bahşılı ilçesi girişinde polis ekiplerince gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı.

Daha sonra olay anına ilişkin görüntülerin, sosyal medyada yayımlanması infial yaratmış, siyasetçiler, sanatçılar ve kadın sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri olaya tepki göstermiş, 81 ilde, basın açıklamaları ve protestolar gerçekleştirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Emine Bulut'un 10 yaşındaki kızına öğrenim hayatı boyunca eğitim yardımı ile sosyal ve psikolojik destek verileceğini belirtmiş, Emine Bulut'un 10 yaşındaki kızına yapılan yardımların korunması ve güvence altına alınması amacıyla esas hakkında bir hüküm verilinceye kadar Enver Kılıç, yönetim kayyumu olarak atanmıştı. Emine Bulut'un öldürülmesinin ardından Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma süreci etkin ve hızlı şekilde tamamlanarak, 5 gün sonra iddianame hazırlanmıştı.

Sanık Fedai Varan hakkında, "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, aynı gün Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

 

KAYNAK: https://www.ntv.com.tr/kadina-siddet/emine-bulut-cinayeti-fedai-varana-muebbet-hapis-cezasi,y6XEPKlkl0qGNogsklGcAQ


Etiketler: Emine Bulut Fedai Varan Müebbet Hapis Cezası Gündem

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Tütüncü, Antalya’nın en prestijli caddesini inceledi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Antalya’nın en prestijli caddesine dönüştürülecek olan Kültür Kafeler Caddesi’nde devam eden asfaltlama çalışmalarını inceledi.

Türkiye’nin 81 ilinde hafta sonu uygu...

Torosların Süsü Sedir Ağacı Tohumları Toprakla Buluştu

Milattan önce Mısırlıların gemi malzemesi olarak kullandığı, tarihte zenginliğin ve gücün simgesi olan sedir ağacının rehabilitasyonu amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen  “Karpelli Sedir Tohumu Ekimi” metodu 36 yıldır başarıyla uygulanmaktadır.  Haberin Devamı

Türk Ocağı Parkı’na kültür ve sanat tesisi

Kepez Belediyesi, Kültür Mahallesi’ndeki Türk Ocağı Parkı’nın içerisinde 150 metrekare büyüklüğünde kültür ve sanat tesisi yapacak. Tesis, Türk Ocakları Antalya Şubesi’nin, üniversite öğrencilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının kullanımına tahsis edilecek.<...