loader
Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

, 400 km/s hıza erişebilen dünyanın en hızlı "mermi tren"i Shinkansen serisi trenin ALFA-X versiyonunun testlerine geçtiğimiz hafta başladı. 2030 yılında operasyonel yetkinliğini tamamlayıp hizmet vermesi beklenen trenin, ulaşacağı ilk hız ortalaması olan 360 km/s ile 'in rekortmen treni Fuxing'i de geride bırakması bekleniyor.

Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

, 400 km/s hıza erişebilen dünyanın en hızlı "mermi tren"i Shinkansen serisi trenin ALFA-X versiyonunun testlerine geçtiğimiz hafta başladı.

Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

2030 yılında operasyonel yetkinliğini tamamlayıp hizmet vermesi beklenen trenin, ulaşacağı ilk hız ortalaması olan 360 km/s ile 'in rekortmen treni Fuxing'i de geride bırakması bekleniyor.

İlk olarak 280 kilometre mesafedeki Sendai ve Aomori şehirleri arasında test edilecek olan ALFA-X, 10 vagona ve uzun, sivri bir buruna sahip., geçtiğimiz sene Shinkansen N700S modelinin testlerine başlamıştI.Bu modelin 2020 yılı itibarıyla kullanıma açılacağı ve Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda kullanılacağı açıklanmıştı.

 

KAYNAK ;SABAH.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.sabah.com.tr/galeri/dunya/dunyanin-en-hizli-treni-olacak-test-surusu-basladi/6


Etiketler: TREN JAPONYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

KUZEY KIBRIS İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kuzey Kıbrıs limanlarına deniz ticaretini engelleyerek ülkeyi sürüklemeye çalıştığı ekonomik ve toplumsal izolasyona karşı, siyasi partiler, sivil toplum ve meslek örgütleri güç birliğine gidiyor. Rum Yönetimi’nin ticaret ve seyahat &o...

Türkiye, Bir Yıldıza ve Ötegezegene İsim Koyacak: İşte İsim İçin Belirlenen Şartlar

Uluslararası Astronomi Birliği’nin (IAU) kuruluşunun 100. yılı için yapılan etkinlikler kapsamında, Türkiye de bir gezegene isim verecek. İsim için iki aday belirlenecek.

Türkiye Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, Uluslararası Astronomi Birliği'nin (IAU) 100. k...

İran AB'ye: 15 milyar dolar aldıktan sonra görüşmeye hazır olacağız

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, “İran 15 milyar dolar aldıktan sonra, P4+1 (Çin, Rusya, Fransa, İngiltere ve Almanya) ülkeleri ile müzakereye hazır olacak." dedi.

İran’ın Mehr haber ajansı, Irakçi’nin 14. Bled Stratejik Forumu içinbulunduğu...