loader
Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

, 400 km/s hıza erişebilen dünyanın en hızlı "mermi tren"i Shinkansen serisi trenin ALFA-X versiyonunun testlerine geçtiğimiz hafta başladı. 2030 yılında operasyonel yetkinliğini tamamlayıp hizmet vermesi beklenen trenin, ulaşacağı ilk hız ortalaması olan 360 km/s ile 'in rekortmen treni Fuxing'i de geride bırakması bekleniyor.

Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

, 400 km/s hıza erişebilen dünyanın en hızlı "mermi tren"i Shinkansen serisi trenin ALFA-X versiyonunun testlerine geçtiğimiz hafta başladı.

Dünyanın en hızlı treni olacak... Test sürüşü başladı

2030 yılında operasyonel yetkinliğini tamamlayıp hizmet vermesi beklenen trenin, ulaşacağı ilk hız ortalaması olan 360 km/s ile 'in rekortmen treni Fuxing'i de geride bırakması bekleniyor.

İlk olarak 280 kilometre mesafedeki Sendai ve Aomori şehirleri arasında test edilecek olan ALFA-X, 10 vagona ve uzun, sivri bir buruna sahip., geçtiğimiz sene Shinkansen N700S modelinin testlerine başlamıştI.Bu modelin 2020 yılı itibarıyla kullanıma açılacağı ve Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda kullanılacağı açıklanmıştı.

 

KAYNAK ;SABAH.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.sabah.com.tr/galeri/dunya/dunyanin-en-hizli-treni-olacak-test-surusu-basladi/6


Etiketler: TREN JAPONYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Çin devlet medyasından Erdoğan'a Uygur iftirası

Çin devlet medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin’in Uygur özerk bölgesindeki halkın mutlu bir hayat yasadığını kabul ettiğini öne sürdü.

Çin Devlet medyası, bu açıklamayı ülkeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin De...

Saldırıya uğrayan milletvekili hayatını kaybetti

Arjantin'de 9 Mayıs'ta Ulusal Kongre'nin yakınında silahlı saldırıya uğrayan La Rioja eyaletinden Radikal Sivil Birlik Partisi (UCR) milletvekili Hector Olivares yaşamını yitirdi.

Buenos Aires Şehri Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, milletvekili Olivares, geçen perşembe sabah saatleri...

İlk kıble, bitmeyen çile Kudüs

İlk kıble, bitmeyen çile Kudüs


7 yıl önce Best Haber

Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanı… Dünya üzerinde görebileceğiniz en kasvetli, en can sıkıcı yerlerden biridir. Cezaevindeki yakınınızı görmeye gittiğinizde kapıdaki gardiyanlar tarafından sorgulanıyormuş hissini hücrelerinize kadar hissettirirler. Niye geldin? Nerelere gideceksin? Kimlerle gör&uum...