loader
Dünyanın en çok kazanan ismiydi... Görevi bıraktı

Dünyanın en çok kazanan ismiydi... Görevi bıraktı

Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, şirketin 20. kuruluş yıl dönümü olan 10 Eylül'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bıraktı. Ma'nın yerine Üst Yönetici Daniel Zhang, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.

Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, bugünden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldığını bildirdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Ma, şirketin 20. kuruluş yıl dönümü olan 10 Eylül'de görevi bıraktığını açıkladı.

Ma'nın yerine Alibaba şirketler grubunun Üst Yöneticisi  Daniel Zhang'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacağı bildirildi.

Ma, geçen yıl eylülde şirketi, 20. kuruluş yıl dönümünde halefi Zhang'a bırakacağını açıklamıştı. 55 yaşındaki Ma, Alibaba'yı 1999'da Cıciang eyaletinin başkenti Hangcou'da kurmuştu. İngilizce öğretmenliği yaparken atıldığı iş hayatında Ma, uyguladığı e-ticaret modelinin başarısı sayesinde Alibaba'yı yıllar içinde Çin'in en büyük teknoloji şirketlerinden biri haline getirmeyi başarmıştı.

ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ ÜYESİ İŞ ADAMI

Çin'i yöneten Komünist Parti'nin (ÇKP) resmi yayın organlarından Halkın Günlüğü gazetesi, geçen yıl kasımda yayımladığı bir haberde Asya'nın en değerli e-ticaret şirketlerinden biri olan Alibaba'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ma'nın, ÇKP üyesi olduğunu duyurmuştu.

Haberde Ma'nın ne kadar zamandır ÇKP'ye üye olduğundan bahsedilmezken, iş adamının Çin'de e-ticaret ve lojistik hizmetlerinin gelişmesinin yanı sıra Alipay uygulamasıyla mobil ödemelerin yaygınlaşmasında önemli rol oynadığı kaydedilmişti.

Ma'nın ayrıca, Eski Çin Devlet Başkanı Dıng Şiaoping'in, 1978'de başlattığı dışa açılım ve reform sürecine katkıda bulunan 100 kişiden biri olduğu vurgulanmıştı.

 

KAYNAK: http://www.haber7.com/teknoloji/haber/2895360-dunyanin-en-cok-kazanan-ismiydi-gorevi-birakti/?detay=1


Etiketler: Aliexpress Jack Ma

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

RTÜK, Netflix’ten Lisans Başvurusu Aldığını Açıkladı

Bugün sabah erken saatlerde Netflix'in RTÜK için lisans almadığı, Türkiye'den çekileceği iddiaları ortada dolaşıyordu. Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

RTÜK; Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların internet ortamın...

Kepez’de okullar öğrenciler için dezenfekte edildi

Kepez Belediyesi, ilçede 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime başlayacak eski köy ve belde statüsünde bulunan yerleşim bölgelerindeki ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Mart 2020 tar...

Orta Doğu Ülkelerini etkileyen virüs:Jhonerat

Güvenlik araştırmacıları Suudi Arabistan, Irak, Mısır, Libya, Cezayir, Fas, Tunus, Umman, Yemen, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn ve Lübnan dahil Orta Doğu ülkelerini hedefleyen ve JhoneRAT adını verdikleri Windows tabanlı bir virüs keşfettiler. Virüsün gizlenmek için bulut hizmetlerinden ...