loader
Dokuma Fabrikası Camii yeniden ibadete açıldı 

Dokuma Fabrikası Camii yeniden ibadete açıldı 

Kepez Belediyesi’nin halkın kullanımına açtığı Dokumapark’ta bulunan ve tarihe tanıklık etmiş Dokuma Fabrikası Camii, restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şimdide Dokuma Fabrikası çalışanlarının maaşları ile yaptırdıkları tarihi caminin anılarına sahip çıktı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan Dokuma Fabrikası Camii düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı. Açılışa Kepez İlçe Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Müftüsü Osman Artan, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar ve dokuma fabrikası eski çalışanları katıldı. Açılış konuşmasını yapan ve Dokuma Fabrikasının Antalya’nın ilk sanayi fabrikası olduğunu hatırlatan İl Müftüsü Osman Artan, bugün yeniden ibadete açılan caminin Dokuma işçilerinin kendi ücretlerinden vererek yaptırdıklarına değindi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, tarihe tanıklık etmiş bu camiyi restore ettirerek yeniden kazandırdığına değinen İl Müftüsü Artan, sebep olanlardan ve katkı koyanlardan Allah razı olsun. “ dedi.
Geleneği sürdüreceğiz
 Dokuma Fabrikası caminin yıllarca eğitim yuvası olarak da hizmet verdiğini hatırlatan Artan, “Yıllardır süre gelen bu geleneği sürdüreceğiz. Camide hem namaz kılınacak, hem de yan tarafta yapılan kuran kursunda yetişkinlere yönelik, emeklilere yönelik Kuran-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmeye yönelik çalışmalar yapılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 
Kendi imkanlarıyla inşa ettiler 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, 50 yıl önce burada çalışan memurların, işçilerin, işini, aşını, ekmeğini kazanma derdinde olan büyüklerin, kendi ücretlerinden artırdıkları bir miktarla bu camiyi inşa ettiklerini hatırlattı. Dokuma’nın her hatırasına sahip çıktıklarını belirten Başkan Tütüncü, “Dokuma çalışanları o dönemde istemişler ki; burada çalışan işçilerin özel bir mabeti olsun. Bizlerde bu güzelliği tozlu raflarından çıkartıp hemşehrilerimizle paylaşalım istedik. Bugün bu güzel, bu şirin camiyi hep birlikte ihya ettikten sonra birlikte açalım istedik. “ diye konuştu. 
Kepezin camileri yenileniyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü konuşması sırasında 50 yıllık Dokuma Fabrikası camiinin 30 yıl imamlığını yapmış olan Ramazan Tuğrul’u açılışa katılanlarla tanıştırdı. Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak yeni bir adım daha attıklarının altını çizerek, Kepez’de şehir için önemli hatıralara sahip, yıllanmış camileri yenileyip, tekrar şehrin hafızasına, şehrin hatırasına ilk günkü özelliği ve güzelliği ile armağan edeceklerini de müjdeledi. 
Gönül dostlarına teşekkür
Böyle açılışların kendisini duygulandırdığına değinen Başkan Tütüncü, “Belki bir 50 yıl sonra burası bir daha restore edilecek. 100 yıl önce iyi niyet zemininde atılan adımlar devam edecek. 300 sene sonra, 400 sene sonra bu mabetlerin içerisinde ibadet devam ediyorsa, Allah’ın ismi zikredilmeye devam ediyorsa, işte yaptığımız işler çok kalıcı işler demektir. Bu heyecanı paylaştığımız bütün gönül dostlarımıza çok teşekkür ederim. Caminin yapımında emeği geçen ve bugün aramızda olmayan ebediyete intikal eden, bu camiye bir tuğla dahi katkı sağlayan bütün geçmişlerimizden Allah binlerce kez razı olsun. Onları şükran ve minnetle yad ediyorum. Hayırlı olsun” dedi. 
Dualarla yeniden ibadete açıldı 
Kepez İlçe Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek’te nice hatıralar barındıran Dokuma Fabrikası Camii’ni tekrardan ibadete kazandıran başta Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü olmak üzere, tüm görevlilere teşekkür etti.  Açılış konuşmalarının ardından Dokuma Fabrikası Camii dualarla yeniden ibadete açıldı.  


Etiketler: Dokuma Fabrikası Camii ibadete açıldı  Dokuma Fabrikası Camii Dokuma Fabrikası Camii restorasyon çalışmaları Kepezin camileri yenileniyor Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Büyükşehir’den ‘Antalya Ulaşım Çalıştayı’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı planlı, kurallı, kimlikli bir
kent yapma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda 7 ilçeyi kapsayan Ulaşım Ana
Planı’nın 19 ilçenin tamamını kapsayacak şekilde revize edilmesi, raylı sistem K...

Atay Uslu'dan Dünya Kadınlar Günü mesajı

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu başkanı Atay Uslu Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Milletvekili Atay Uslu mesajında şunları ifade etti: 

"Kadın bizim güvencemiz, öznemiz,  aynı zamanda ve en önemlisi ann...

Canan Tan Okuyucularıyla Buluştu 

Canan Tan Okuyucularıyla Buluştu 


5 yıl önce Best Haber

Türkiye’nin önde gelen yazarlarından Canan Tan, 2. Kepez Kitap Fuarı’nda okuyucuları ile buluştu. 
Kepez Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği Kepez Kitap Fuarı, okur ve yazarları bir araya getirmeye devam ediyor. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı 2. Kepez Kitap F...