loader
Dijitalleşme tırı Türkiye turunu tamamladı

Dijitalleşme tırı Türkiye turunu tamamladı

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, İstanbul’da bulunan teknoloji üssü İTÜ Vodafone Future Lab’de sunduğu dijital teknoloji çözümlerini Vodafone Business Dijitalleşme Tırı ile Türkiye’nin diğer şehirlerindeki işletmelerle de buluşturdu.

#dijitalleşmeyolunda 12 şehri gezen Vodafone Business Dijitalleşme Tırı, 3 ay önce Adana’dan başladığı Türkiye turunu İstanbul’da tamamladı. Red Kontrol, Dijital Tarım İstasyonu, Metro Ethernet, Araç ve Motor Takip gibi toplam 20 dijital çözümün sergilendiği Vodafone Business Dijitalleşme Tırı, bu süreçte 8 bin kilometrenin üzerinde yol yaparken 10 bini aşkın kişiye ulaştı.

Vodafone Business Dijitalleşme Tırı’nın Adana, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Kayseri, Antalya, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve İstanbul’da topladığı ve lisanslı geri dönüşüm firması Akademi Çevre tarafından geri dönüştürülen yüzlerce kilo elektronik atıktan elde edilen gelirle Gaziantep ve Adana’da 10’ar bilgisayarlı iki kodlama sınıfı kurulacak. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliği ile yürütülen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında hayata geçirilecek kodlama sınıflarında civar bölgelerdeki tüm çocuklar eğitim alabilecek.

Terzi usulü çözüm geliştiriyor

İTÜ Vodafone Future Lab'de Nesnelerin İnterneti ve diğer yeni nesil teknolojilerden yararlanarak pek çok alanda kurumsal müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun, terzi usulü çözümler geliştirdiklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şöyle devam etti:

“KOBİ’ler Türkiye'de toplam işletmelerin %99,9’unu oluşturuyor. Türkiye ekonomisinin can damarını oluşturan KOBİ’lerin, hemen her işleyişin sil baştan yazıldığı geleceğe hazırlıklı olmak için acil adımlar atması gerekiyor. Vodafone olarak, KOBİ’lerimizi geleceğin dijital dünyasına hazırlamak amacıyla yıllardır Anadolu’yu geziyoruz. İTÜ Vodafone Future Lab’de sergilediğimiz çözümleri de diğer şehirlerdeki işletmelerimizle de buluşturmak amacıyla Vodafone Business Dijitalleşme Tırı ile yola çıktık. İşletmelerin yoğun olarak yer aldığı sanayi şehirlerini seçmeye gayret gösterdik. #dijitalleşmeyolunda toplam 12 şehri gezmeyi planladık ve turumuza Adana’dan başladık. Tırımız daha sonra sırasıyla Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Kayseri, Antalya, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve İstanbul’da işletmelerimizle buluştu. Belediyelerden üniversitelere, sanayiden medya şirketlerine kadar farklı pek çokalanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara dijital çözümlerimizi sunduk ve yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Vodafone Business Dijitalleşme Tırımız ile 8 bin kilometreden fazla yol katettik. 10 binden fazla kişiye ulaştık. Vodafone Business olarak, işletmelerin ihtiyaçlarını yakından takip edip onlara özel çözümler üreterek dijitalleşme süreçlerine en hızlı şekilde destek olmaya devam edeceğiz.”

Atıklar kodlama sınıfına dönüşecek

Amaç odaklı bir şirket olmanın önemine inandıklarını ve insanları daha iyi bir gelecek için birbirine bağlamayı hedeflediklerini de belirten Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi:

“Vodafone olarak dünyaya bir söz verdik; 2025 yılına kadar 1 milyar insanın hayatını iyileştireceğiz ve operasyonlarımızdan kaynaklı çevresel etkimizi yarıya indireceğiz. Türkiye’de de 2025 yılına kadar toplam sera gazı salımımızı %50 azaltmayı, tüm şebekemizi %100 yenilenebilir kaynaklardan enerjilendirmeyi ve elektronik atıkların %100’ünün geri dönüştürülmesini hedefliyoruz. Türkiye’de çevreyi korumaya yönelik önemli projeler yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl Vodafone Türkiye çalışanlarının topladığı elektronik atıkların geri dönüştürülmesinden elde edilen gelirle Mardin Sakarya Aycan Çaltekin İlkokulu ile Samsun İlkadım Kubilay İlkokulu’nda 10’ar bilgisayarlı iki kodlama sınıfı açıldı. Bu misyonumuzu Vodafone Business Dijitalleşme Tırı’na da yükledik. Gittiğimiz her ilde çok büyük ilgi gördükGittiğimiz şehirlerde elektronik atık da topladık. Topladığımız e-atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelirle de Gaziantep ve Adana’da çocukların eğitim alabileceği bir kodlama sınıfı açacak olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Vodafone olarak, herkes için daha iyi bir gelecek hedefiyle sürdürülebilirlik alanında değer katan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”


Etiketler: DİJİTAL VODAFONE İTÜVODAFONEFUTURELAB BODAFONEBUSİNESS MELTEMBAKİLERŞAHİN İLETİŞİM TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Türkiye nin tercihi...

Türkiye nin tercihi...


5 yıl önce Best Haber

Geçen yıl Ocak ile Kasım döneminde trafiğe kaydı yapılan araç sayısı 607 bin 595 olurken, kaydı yapılan otomobillerin yüzde 55,3’ü dizel yakıtlı olarak kaydedildi.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, otomobiller ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini...

Red Bull Avrupa macerası başlıyor

Red Bull Avrupa macerası başlıyor


5 yıl önce Best Haber

Dünyanın her yerinden toplam 56 ülkeden 200 öğrenci takımının Avrupa’yı baştan sona dolaştığı destansı bir yolculuk olan Red Bull Can You Make It 2020 için başvurular başladı. Tek para birimi olarak Red Bull kutularının kullanıldığı 21-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek macera d...

Dostumun Dünyası Köpeklerin Yaşamına Işık Tutuyor

Köpeğiniz size bir şey anlatmaya çalışıyor! Ali Yeşilırmak, can dostlarınıza kulak veriyor ve

pozitif iletişimle, köpeklerle sahipleri arasındaki bağı güçlendiriyor. Sonuç: Daha mutlu

köpekler ve daha mutlu aileler.

Türkiye’nin ilk köpek eğitimi programı ...