loader
Çevreyi korumak için file örüyorlar

Çevreyi korumak için file örüyorlar

Muratpaşa Belediyesi’nin Fener Yaşlı Evi üyeleri, doğada çözülmesi bin yılda mümkün olan plastik poşetlere karşı pazar fileleri, alışveriş çantaları örüyor. 
Muratpaşa Belediyesi’nin Fener Mahallesi’nde bulunan Yaşlı Evi’nde kadınlar, alışverişlerde paralı hale gelen plastik poşetlerin yerini alacak pazar fileleri, alışveriş çantaları örüyor. Değişik tip ve renkte ipliklerle tığ, örgü, ilmek gibi teknikler kullanarak birbirinden farklı tasarımlara imza atan Yaşlı Evi üyeleri, bir gün içinde bir pazar filesini tamamladıklarını anlattı.  Fileleri,  çantaları tamamladıktan sonra üzerlerine farklı desenler de işlediklerini belirten kadınlar, Yaşlı Evi’nin erkek üyelerinin de bu işe merak duymaya başladığını aktardı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçede plastik poşete karşı duyarlığının çok yüksek olduğunu söyledi. Bu duyarlığının sonucu olarak geçen yılın Mart ayında, 4 bin pazar filesini pazar yerlerinde ücretsiz dağıttıklarını belirten Başkan Uysal, “Pazar yerlerimizde plastik poşet kullanımı devam ediyor. Amacımız bu duyarlılığı her alanda geliştirip plastik poşet kullanımını en aza indirmek” dedi.  


Etiketler: Çevreyi korumak için yapılan çalışmalar Muratpaşa Belediyesi Fener Yaşlı Evi Muratpaşa Belediyesi Fener Yaşlı Evi üyelerinden file örümü çevreyi korumak için file örmek

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İl Kadın Kolları Basın Açıklaması

Türk Kadının Seçme Ve Seçilme Hakkının 85. Yıldönümünü Kutluyoruz.Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlüğ&uu...

Tütüncü’den köy pazarına davet

Tütüncü’den köy pazarına davet


7 yıl önce Best Haber

Kepez Belediyesinin, kadın istihdamına destek vermek ve tüketicileri doğal ürünlerle buluşturmak amacıyla açtığı Antalya Köy Pazarı, kent sakinlerinden büyük ilgi gördü. Her pazar günü kurulacak olan köy pazarında, bu hafta ziyaretçilere ‘keşkek’ ikram edilecek. Haberin Devamı

ASSİM, ‘dünya kenti Antalya’ için çalışıyor

ASSİM, Antalya’yı ‘dünyanın en yaşanabilir kentleri’ arasına taşıyacak projeler için sivil toplum

kuruluşlarıyla çalışmalara başladı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın talimatıyla kurulan ve 34

sivil toplum kuruluşunun içinde yer aldığı ‘proje eki...