loader
''çardaş prensesi''son kez sahnede

''çardaş prensesi''son kez sahnede

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Macar besteci Emmerich Kalman’ın en başarılı yapıtı olarak nitelendirilen “Çardaş Prensesi” operetini, 08 Şubat Cumartesi saat: 15.00’de son kez sahneleyecek. Haldun Özörten tarafından sahneye konulan ve metni Leo Stein ve Bela Jenbach’a ait olan eser Aydın Gün’ün çevirisi ile Türkçe olarak seslendirilecek.

Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Hakan Kalkan yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından çalıştırıldı. Neşeli ve melankolik karakterleriyle seçkinleşmiş operet repertuvarının başarılı örneklerinden biri olan eserde dekor tasarımı Gürcan Kubilay’a, kostüm tasarımı Nursun Ünlü’ye, koreografi Serhat Nüfusçu’ya ve ışık tasarımı ise Mustafa Eski’ye ait.

 Revü kızı Sylva ile prens Edwin arasındaki imkansız aşkın bütün zorlukları aşarak mutlu sona ulaşmasını konu alan eser, tiyatro, müzik ve dansın birlikte harmanlandığı ve 1950-1960 yılları arası romantizminin yaşatıldığı bir görsel şölen olarak sahneleniyor.

 İki perde olarak sahnelenecek son temsilde “Sylva Varescu” rolünü Aslı ayan, “Edwin Ronald” rolünü Göksay Yaran, “Kontes Stasi” rolünü Bilge Yılmaz, “Boni Kancsianu” rolünü Fatih Şanal, “Feri von Kerekes” rolünü Onur Alpaslan, “General Rohnsdorff” rolünü Baturalp Bilgili ve “Prenses Marie-Luise” rolünü Emel Öziş canlandıracak.

 


Etiketler: ANTALYADEVLETOPERAVEBALESİ EMMERİCHKALMAN ÇARDAŞPRENSESİ HALDUNÖZÖRTEN ANTALYADOBKOROSU KÜLTÜRSANATİAKDENİZ ANTALYA

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Aykırı İnsanlar

Aykırı İnsanlar


6 yıl önce Best Haber

Dünyanın herhangi bir yerinde bir ailenin, çevrenin içine doğar insanoğlu. Ailesini, ülkesini seçme hakkı yoktur dünyaya gelirken. Nasıl olabilir ki! Bazen soylu, zengin bazen ise yoksul bir ailede başlar yaşam serüveni. Büyüdükçe, ailesinin, çevresinin koşullarını algılamaya...

Hayat hikayesini yeni projesinde anlatacak!

''Hakan Kalgıdım'' ilk şarkısı ''Derin Hatıra'' ile en mutlu ve en keyifli hissettiğimiz anların büyüsünü en derinlerde hissettirmeye hazırlanıyor.

Küçük yaşlardan beri müzikle iç içe olan ''Hakan Kalgıdım''; sözü ve m&u...

Balık fotoğrafı yarışmasında kazananlar belli oldu

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye’de önemli bir balık rezervi olduğunu, bu nedenle kaliteli balığa en uygun fiyatla erişilebildiğini anlattı.

“Türkiye su ürünleri yetiştiriciliğinde dünyad...