loader
Boston Dynamics Robotlarının Hareket Kabiliyetleri Artıyor

Boston Dynamics Robotlarının Hareket Kabiliyetleri Artıyor

Robotlar üzerine çok ciddi bir çalışma içerisinde olan Boston Dynamics, geçtiğimiz sene bir hayli kötü davrandığı Atlas robotuna yeni hareket kabiliyetleri kazandırdı.

Boston Dynamics tarafından Şubat 2016’da paylaşılan videoda, Atlas’ın sorunlara ne gibi tepkiler verdiği gösterilmişti. Sorunlar insan eliyle yaratılırken, Atlas’a karşı gerçekleştirilen davranışların bazı sosyal medya kullanıcılarını üzdüğünü bile görmüştük. Boston Dynamics, videoyu espirili bir şekilde Atlas’ın kapıyı çarpıp gittiği bir sahne ile sonlandırmıştı.

 

Videonun yayınlanmasının üzerinden yaklaşık 1 buçuk sene geçti. Boston Dynamics, bu süre zarfında Atlas’ı geliştirmeye devam ederek çeşitli hareket kabiliyetleri kazandırdı. Atlas’ın artık korkutucu derecede akrobatik olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni video, zamanında kötü davranılan robotun hırs yapıp kendini geliştirmesini konu alan bir hikayeyi tamamlar nitelikte. Videonun en sonundaki başarısız takla girişimi ise muazzam.

Hareket kabiliyetleri konusunda neredeyse zirve yapan Boston Dynamics robotlarının, güçlü bir yapay zeka ile birleştirilince neler yapacağını merak ediyoruz.


Etiketler: robotlar Boston akrobatik

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Ticaret savaşı 'cep'e girdi

Ticaret savaşı 'cep'e girdi


5 yıl önce Best Haber

Android engeli

Dün ABD’li teknoloji devi Google, geçen hafta alınan karara istinaden bu savaşı daha da şiddetlendirecek radikal bir karara imza attı. Google, Huawei ile donanım, yazılım ve teknik hizmetle...

SpaceX Tarih Yazdı: Falcon Heavy, Başarılı Fırlatma Sonrası 3 Roketiyle Dünya’ya İniş Yaptı

SpaceX, bu gece Türkiye saati ile 01.15 sularında yeni bir tarih yazdı. Falcon Heavy ile ilk defa ticari göreve çıkan SpaceX, ARABSAT-6A uydusunu yörüngeye sorunsuz bir şekilde ulaştırdığı gibi 3 roketi de Dünya’ya tekrar indirdi.

Geçen sene gerçekleşen ve uzaya Tesla Roadster gö...

Türkiye'nin %92,7 si cep telefonu kullanıyor

2010-2018 yıllarını kapsayan Sürdürülebilir Kalkınma Göstergeleri raporuna göre, Türkiye’nin yüzde 92,7’sinin cep telefonu kullandığı kaydedildi. İnternet kullananların oranı ise yüzde 71,0 olarak belirlenirken, bu rakamın 2010 yılında sadece yüzde 37,6 olduğu saptandı.

Haberin Devamı