loader
Az kaldı! Hazır mısınız?

Az kaldı! Hazır mısınız?

Turizmin başkenti Antalya’yı, spor ve spor turizminin de önemli merkezlerinden biri haline getiren ve 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Büyük Lifestyle Maratonu” Runatolia için hazır mısınız? 

Antalya’nın en önemli spor organizasyonu olan “Runatolia” heyecanı yeniden başlıyor. 2006 yılından bu yana yapılan ve 2015 yılından itibaren ise Turset Project Management’ın organize ettiği Runatolia için geri sayım başladı. 

Sporu ve sağlıklı yaşamı, hayat tarzı olarak benimsemiş, profesyonelleri ve amatörleri, markaları ve sivil toplum örgütlerini aynı çatı altında buluşturan “Türkiye’nin En Büyük Lifestyle Maratonu” her sene olduğu gibi yine Antalya’ya heyecan getirecek. 

01 Mart 2019 tarihinde başlayacak ve 3 gün sürecek olan; heyecan, mücadele, eğlence ve sporun buluştuğu spor festivali “Runatolia” başta, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden gelecek olan spor tutkunlarını Antalya’da buluşturacak. 

Makarna Partisi ile start alan bu spor festivali; Halk Koşusu, Minik Adımlar Koşusu, Baby Run, Yüksek Topuk Koşusu gibi renkli spor aktiviteleri ile devam edecek. Organizasyonun son günü ise 10K, 21K, 42K, 10K Corporate Run yarışları gerçekleştirilecek. Yarışmaların sonunda ise After Party ve Ödül Töreni ile Runatolia sona erecek. 

Antalya markasına büyük bir katkı sağlayan Runatolia’ya ilgi ise her sene büyüyor. Geçen sene gerçekleştirilen yarışlarda 8 bin 500 koşucu katılırken Yüksek Topuk Koşusu’na 100 kişi, Halk Koşusu 3bin 600 kişi Minik Adımlarda ise 200 çocuk mücadele etti. Bu yılki organizasyona ise yaklaşık 11 bin koşucunun katılacağı öngörülüyor. 

Geçtiğimiz sene yapılan organizasyona, STK, kurum ve kuruluşlar da büyük ilgi gösterdi. Türkiye’nin önde gelen 74 Sivil Toplum Kuruluşu, Runatolia’ya destek vererek katılım gösterirken 205 ulusal kurum ve kuruluş da organizasyona toplu olarak katılım gösterdi.

Antalya’nın imajına ve marka değerine büyük bir katma değer sağlayan Runatolia, medyanın da büyük bir ilgisini görmektedir. Geçtiğimiz sene Runatolia’nın yayıncı kuruluşu CNN Türk 2 gün boyunca canlı yayın yaparak organizasyonu yakından takip etmek isteyenleri ekran başına kilitledi. 

3 gün süren spor festivali, sosyal medya ve yazılı basında da geniş bir şekilde yer aldı. Geçen sene 72 TV haberi, 320 yazılı basın haberinde yer alan Runatolia, sosyal medyada da büyük bir yankı buldu. 2 milyon sosyal medya etkileşimi bulan Runatolia’nın etkinlik videolarını ise şimdiye kadar yaklaşık 500 bin kişi tarafından izlendi. 

18 Milyon TL’lik bir medya değeri yakalayan Runatolia, Antalya’ya değer katmaya bu sene de devam edecek. 

Bu sene 14’üncüsü yapılacak Runatolia için Antalya Kaleiçi’ndeki Mevlevihane önünde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Acar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Turset Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu, Antalya Fraport TAV Genel Müdürü Deniz Varol, Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Terkan Demir, Adım Adım Platformu Antalya Sorumlusu İrfan Ozan Ongun katıldı.

Turset Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu, 2006 yılından bu yana düzenlenen Runatolia’nın Antalya’nın tanıtımına ve imajına büyük katkı sağladığını söyledi. Organizasyona yaklaşık 11 bin sporcunun katılmasını beklediklerini belirten Emeklioğlu, Antalya’ya değer katan Runatolia’ya destek veren herkese teşekkür etti. 


Etiketler: Türkiye’nin En Büyük Lifestyle Maratonu Runatolia Antalya’nın en önemli spor organizasyonu Antalya spor organizasyonu Runatolia hakkında

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Üniversite’de Edebiyat Kapışması

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat ve Dil-Kültür Topluluğu tarafından bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Edebiyat Kapışması (Poetry Slam) öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Dr. Safiye Genç danışmanlığında ve Edebiyat ve Dil-K...

Akdeniz Meyve Sineği ile topyekun mücadele başlatıldı

Özellikle son yıllarda hızlanan küresel ısınma ile birlikte 200'den fazla meyveyi tehdit eden, ihracatta sıfır toleransı olan Akdeniz Meyve Sineği ile topyekun mücadele başlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye geneli 34 ilde başlatılan Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede Ulusal Eylem...

ALTIN PEDALLAR ANTALYA MARKASINA GÜÇ KATACAK

Vali Münir Karaloğlu, Tour Of Antalya Bisiklet Yarışı’nın tanıtım toplantısına katıldı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Tour of Antalya’nın gelecek vadeden ve geleneksel hale geldiğinde Antalya’nın marka değerini yükseltecek önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çekti.<...