loader
AKSU’DA YENİ YILIN İLK MECLİSİ YAPILDI

AKSU’DA YENİ YILIN İLK MECLİSİ YAPILDI


Aksu Belediyesi 2019 yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Son günlerde yağan şiddetli yağışlar nedeniyle Aksu çayının etrafındaki mahallelerin sular altında kaldığı yolundaki habere tepki gösteren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Bölgemiz bu hafta ciddi yağış aldı. Aksu çayı etrafında biraz sıkıntı olmakla birlikte bizim ekiplerimiz ve DSİ’nin ekipleri duruma hemen müdahale etti. Eğer Aksu Çayı ıslah edilmemiş olsaydı ciddi sorunlar yaşanırdı ama derenin ıslahı felaketi engelledi.” dedi. 

Aksu Belediye meclisi 2019 yılının ocak ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Halil Şahin başkanlığında bir araya geldi. Yağışlar nedeniyle Aksu Çayının etrafındaki mahallelerin sular altında kaldığı, yüklenici firmanın yağmur suyu ve atık su kanallarını açmadığı yolundaki iddialara cevap veren Başkan Şahin, “Bölgemiz ciddi bir yağış aldı. Son 3-4 yıldır böyle bir yağış olmamıştı. Kumköy Mahallemizde biraz sıkıntı oldu ama dere ıslah edilmemiş olsaydı daha ciddi sıkıntılar olurdu. Dün DSİ yetkilileri ile alanda incelemelerde bulunduk. Oradaki arıkların temizlenme işlemine başlandı.  Yeni büz de atarak sorunu çözeceğiz. Aksu çayı ıslah edilmemiş olsaydı bu yağışlarda etraftaki mahallelerimizde büyük sorunlar yaşanabilirdi ama derenin ıslahı felaketi engelledi.” şeklinde konuştu.

Mecliste Denetim Komisyonunda görev alacaklar da gizli oylama ile belirlendi. Denetim Komisyonunda; Hüseyin Demirkaplan, Gülsevim Bilgiç Yavuz, Bilal Durmuş, Emin Çağlar, Yusuf Kumbul görev yapacak.

Meclisin önemli gündem maddelerinden biri de Cihadiye ve Pınarlı Mahallelerinin 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planına ait Şehir Plancısı Okan Atak’ın hazırladığı dosyanın görüşülmesi oldu. Atak yapılan çalışmalar hakkında meclise bilgi verirken, Belediye Başkanı Halil Şahin “O bölgede hassas bir çalışma yaptık. Bölgede imar planı olmadığından hizmet yapmakta sıkıntımız oluyordu. Bu planlama bittiğinde Pınarlı bölgesi de hak ettiği hizmeti alacak.” dedi.

Toplantıda; Macun, Konak, Fatih Mahalleleri ve çevresindeki yaklaşık 365 hektar alanın 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planına ait Burhan Kızılöz tarafından hazırlanan dosya da görüşüldü, Kızılöz konu hakkında açıklamalarda bulundu.


Etiketler: AKSU MECLİS TOPLANTISI Aksu Meclis Toplantısı Alınan Kararlar Aksu Belediyesi 2019 yılI ilk meclis toplantısı Aksu Belediye meclisi Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin Aksu imar planları hakkında karar

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Muhittin Böcek, Başkan Ümit Uysal’ı ziyaret etti

Muhittin Böcek, Başkan Ümit Uysal’ı ziyaret etti

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i

makamında ağırladı. Başkan Uysal, Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in başarılı olacağına inancının

...

Türel Cumhur İttifakı kahvaltısında konuştu

‘Davamızda yolumuzda bir’

Aksoy: ‘ Türel’in yaptıkları yapacaklarının teminatıdır’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, MHP Muratpaşa İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği kahvaltı programına, Cumhur İttifakı adayı Gökçen Özd...

Her biri ‘hijyen elçisi’ oldu

Her biri ‘hijyen elçisi’ oldu


5 yıl önce Best Haber

Muratpaşa Belediyesi, 16 Ocak Dünya Hijyen Günü’nde 5 kreşinde eğitim gören 560 öğrenciye günlük

hayatta dikkat edilmesi gereken hijyen kurallarını anlattı.

Muratpaşa Belediyesi’nin Çağlayan, Dutlubahçe, Konuksever, Münir Özkul ve Ermenek Mahallesi’nd...