loader
Ahmet Davutoğlu'dan çarpıcı uyarı: O defterler açılırsa birçok kişi insan içine çıkamaz

Ahmet Davutoğlu'dan çarpıcı uyarı: O defterler açılırsa birçok kişi insan içine çıkamaz

Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok kişinin insan içine çıkamayacağı sözleriyle gündem yaratan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu anlamda en kritik dönemlerden biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin 18. kuruluş yıl dönümüne çağrılmayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sakarya'da düzenlediği programda konuştu.

7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönemi işaret etti

Terörle mücadele konusunda konuşan Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz. Bugün insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın.

İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olacaktır.

 

Başbakanlık görevini aldığım zaman -bunu izah etmek zorundayım, kampanya dolayısıyla bu soruları aldığım için-6-8 Ekim olayları oldu. O olaylar esnasında çözüm süreci adı altında Türkiye'nin kamu düzeninin nasıl yerle bir edildiğini görme imkanı bulduk.

HDP'li belediyelere kayyum 

HDP'li belediyelere atanan kayyumla ilişki de konuşan Davutoğlu "Bir ülkede seçim yapılıyor, sandık ortaya konuyorsa, o sandıkta bir milletin oylarıyla bir sonuç ortaya çıkmışsa buna saygı duyacaksınız. Bizim milli irade anlayışımız bu. O saygı belediye başkanlarına duyulan saygı değildir. Oraya gidip oy kullanan yüz binlerce vatandaşa duyulan saygıdır. Bu tavır asla teröre desteği mazur göstermez. Kim teröre destek veriyorsa en şiddetli şekilde cezalandırılmalıdır. Seçimden önce ceza aldılarsa YSK onları elemeliydi. Bu ülkenin demokrasisine gölge düşürmemeliydiler. Yok 31 Mart'tan sonra suç işlemişlerse öncelikle onlar mahkemeye götürülmeliydi." dedi.

Mahkeme onları mahkum ettikten sonra görevden alınmalıydılar. Şu an bile haklarında bir dava açılmış görünmüyor. Eğer suçlularsa derhal cezalandırılmalılar.

 

Yeni parti sözleri

İstanbul seçimlerini yenileme kararının AK Parti'ye verilen en büyük zarar olduğunu söyleyen Davutoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

Eğer bugün konuşuyorsak buna ihtiyaç var. Biz bir ümit rüzgarı estirmeye yeni bir gelecek inşa etmeye geliyoruz. Bu milletin üzerine çökmüş karamsarlık bulutlarını dağıtmaya geliyoruz. Konya'da yeni bir hal dedik. Yeni bir hali yeni bir yola bağlayalım. Bu yol küskünlerin yolu değil hiç kimseye küsmeyenlerin yoludur. Allah yolumuzu açık etsin.

KAYNAK : https://www.internethaber.com/ahmet-davutogludan-carpici-uyari-o-defterler-acilirsa-bircok-kisi-insan-icine-cikamaz-2045354h.htm


Etiketler: AHMET DAVUTOĞLU AKP

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İmamoğlundan İklim değişikliği sempozyumu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İklim Değişikliği ve Su Yönetimi Sempozyumu”nda konuştu. Kanal İstanbul konusundaki tavırlarının siyasi değil, hayati oluğunu vurgulayan İmamoğlu, “Konu, denizlerinizin canlılığı ve tatlı su kaynaklarınızın varlığı olduğunda, kaybettiklerinizi hiçbir şekilde ...

Kılıçdaroğlu'ndan Canlı Yayında Ahmet Davutoğlu İtirafı: Defalarca Görüştük

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu programda yeni parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelen Ahmet Davutoğlu ile ilgili "Kendisiyle defalarca Türkiye'nin sorunlarını konuştuk" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı <...

Koltuklar erkeklerin!

Koltuklar erkeklerin!


5 yıl önce Best Haber

Bugün 5 Aralık Kadın Hakları Günü Ama maalesef kadınlarımızın haklarını, siyasi mertebede savunan kadınların sayısı çok az..

Kadın elinin dokunduğu her yer daha da güzelleşip aydınlanırken, bizler kadınlarımızın haklarını savunmakt...