loader
58 Yıldır o kalple yaşıyor

58 Yıldır o kalple yaşıyor

Yıl 1962, henüz 14 yaşında olan Vildan Gümrükçü Seymen’in hayatta kalmak için tek çaresi vardı; kalp ameliyatı olmak. Ancak o dönemde, dünyada açık kalp ameliyatları daha yeni başlıyordu, çok az sayıda hastada denenmişti. Türkiye’de bu kararı vermek Vildan’ın anne- babası için çok zordu. “Olmak ya da olmamak” arasında gidip gelen aile, Vildan için tek şans olan o ameliyat kararını verdiler. Oldu da… Vildan o günden bu güne tam 58 yıldır tamir edilen kalbiyle yaşıyor.

Şimdi 72 yaşındaki Vildan Gümrükçü Seymen ona bir ömür kazandıran o günü ve sonrasını Çocuk Kalp Vakfı tarafından düzenlenen “Kalpten Kalbe Paylaşım” toplantısında, anlatacak…

Dünyada her yıl bir milyon, ülkemizde de her yıl yaklaşık 15 bin bebek doğumsal kalp hastalığı ile dünyaya gözlerini açıyor. Çocuklarda kalp hastalıklarına yönelik farkındalık oluşturabilmek amacıyla dünyada ve ülkemizde “7-14 Şubat Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda 13 Şubat 2020, Perşembe günü saat 11.00’de, Rahmi Koç Müzesi’nde, başkanlığını Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu’nun yaptığı Çocuk Kalp Vakfı ülkemizde çocuk kalp hastalıkları konusunda yeterli bilgi ve duyarlılık oluşturabilmek amacı ile “Kalpten Kalbe Paylaşım” toplantısı düzenliyor.

Hastalar uzmanlarla buluşuyor, anılarını paylaşıyor

“Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası” kapsamında düzenlenecek olan etkinlikte, doğumsal kalp hastalığı ile doğan; bebeklik veya çocukluk döneminde yapılan ameliyat ve tedavilerle hayata döndürülmüş çok sayıda hasta, uzmanlarla bir araya gelecek. Erişkin yaşlara gelen, çeşitli meslekleri olan, aktif bir yaşam süren, yetişkin gönüllüler, etkinlikte anılarını, deneyimlerini paylaşacaklar.

Çocuk Kalp Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu doğumsal kalp hastalığı ile doğan bebeklerin zamanında yapılan tedavi ve ameliyatlar ile yüzde 90’dan fazla oranda sağlıklı bir hayata kavuşturabileceğini belirtiyor. Toplantıda ayrıca Acıbadem Sağlık Grubu Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yusuf Yalçınbaş ve Prof. Dr. Ersin Erek geçmişten günümüze çocuk kalp sağlığı ile ilgili yaşanan gelişmeler ve günümüzde ulaşılan düzey konusunda açıklamalar yapacaklar.

 


Etiketler: VİLDANGÜMRÜKÇÜ ÇOCUKKALPVAKFI KALPTENKALBEPAYLAŞIM TAYYARSARIOĞLU ACIBADEMHASTANESİ DRYUSUFYALÇINBAŞ SAĞLIK TÜRKİYE AKDENİZ ANTALYA İNSTAGRAM FACEBOOK ANTALYAHAKKINDA ANTALYADUYURU ANTALYAHABER ANTALYABESTHABER

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'demans' kılavuzu (Risk nasıl azaltılır?)

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), zihinsel performansı etkileyen demans (bunama) riskinin düzenli egzersizin yanı sıra sigara ve alkol tüketmeyerek azaltılabileceğini duyurdu.

DSÖ'nün Türkiye'de 'bunama' olarak da bilinen ve zihinsel performansı etkileyen demansa ilişkin ilk kı...

AÇIKLANAMAYAN KISIRLIK GEBELİĞE ENGEL DEĞİL!

İnfertilite olarak da tanımlanan kısırlık, tıbbi olarak belirli bir nedene bağlanamayınca, açıklanamayan kısırlık anlamına geliyor. Günümüzde çocuk sahibi olmak isteyen pek çok çiftin karşılaştığı bir sorun olan açıklanamayan kısırlık, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzma...

Twitter CEO'su Jack Dorsey'in bir günü: 5'te buz banyosu, günde tek öğün yemek!

Sağlıklı yaşam üzerine program yapan bir podcast kanalına konuk olan Twitter CEO'su Jack Dorsey, sağlıklı kalabilmek ve işine odaklanabilmek için izlediği yöntemleri ve bir gününü anlattı. Sabah 5'te buz banyosu, işe 8 km yürüyerek gitmek, günde tek öğün yemek milyarder Jack Dor...