loader
2021 “İSTİKLAL MARŞI YILI”

2021 “İSTİKLAL MARŞI YILI”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ilk imza sahibi olduğu ve AK Parti, CHP, HDP, MHP ile İYİ Parti'nin imzasının yer aldığı önergeyle 2021 yılının 'İstiklal Marşı Yılı' olmasını içeren düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Atay Uslu, 2021 yılının “İstiklal Marşı Yılı” olarak kabul edilmesine dair şu açıklamalarda bulundu:

 “TBMM Başkanımız Mustafa Şentop'un ilk imza sahibi olduğu ve Ak Parti başta olmak üzere TBMM’de grubu bulunan 5 partinin imzasının yer aldığı önergeyle 2021 yılı "İstiklal Marşı yılı" oldu.

İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100'üncü yılında İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Hakkında Kanun'a geçici madde eklenmesine ilişkin düzenleme, yasaya ilave edildi. Buna göre, 2021 yılı boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından İstiklal Marşı'nın anlamını ve Kurtuluş Savaşı'nın önemini anlatmak amacıyla halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenecek.

Milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkının, en veciz ifadesini mısralarında bulduğumuz İstiklal Marşı'mızı destanlaştıran Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum, ruhları şad olsun” dedi.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Erdoğan'ın parti kuruyormuşsun? sorusuna Davutoğlu'ndan çok konuşulacak yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Parti kuruyormuşsun" sorusuna eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Benim bir irade beyanım olmadı" diye yanıt verdiği ortaya çıktı.

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "Babacan'ın istifası, Erdoğan ile Davutoğlu'nun görüşmesi"...

SİYASİ AHLAK…

SİYASİ AHLAK…


8 yıl önce Best Haber

“Gazeteciler; gördüklerini, düşündüklerini bildiklerini

samimiyetle yazmalıdırlar… M.Kemal Atatürk ( 1929)

OLMASAYDIN OLMAZDIK…

________________________________________________________________...

Sayıştay pistte hata var diyor

Sayıştay pistte hata var diyor


7 yıl önce Best Haber

Sayıştay Başkanlığının, Devlet Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ) 2018 yılı denetim raporu havayolu güvenliği için ciddi uyarılara yer verdi. Sayıştay raporunda, “Yatırım faaliyetleriyle ilgili yapılan incelemelerde; Kuruluşun yatırım programında yer alan havalimanı yapım, yenileme, bakım onarım işlerinde de...