loader


KATEGORİ

Dünya

Uluslararası Astronomi Birliği’nin (IAU) kuruluşunun 100. yılı için yapılan etkinlikler kapsamında, Türkiye de bir gezegene isim verecek. İsim için iki aday belirlenecek.

Türkiye Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük...

Son Buz Devri’nden bu yana Sibirya’da bozulmadan kalan kesilmiş bir kurt başı gün yüzüne çıktı.

Son Buz Devri’nde geniş bir canlı çeşitliliğine sahip olan Sibirya, soğuk iklimi ve kolay erimeyen buzlarıyla önemli keşiflere ...

Antarktika’da bulunan ve büyük merak uyandıran gizemli buz deliklerinin sırrını, foklar ve robotlar kullanılarak keşfedildi.

Antarktika’nın kışları uzun, rüzgarlı, karanlık ve genelde de deniz buzunda gizemli delikler oluşacak şekilde geçe...

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fatih sondaj gemi personeline tutuklama kararı çıkarması ile Akdeniz'de gerilimi tırmandıracak yeni adım attı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Fatih Sondaj gemisinde görevli personeli ile Türkiye Petrolle...

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslimat sürecinin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini ve herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını belirtti.

Peskov, Kazakistan'ın ba...

Türkiye’den ABD’de paneller serisi

Cuhhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ABD&...

Kuzey Kore, Rusya, İran derken ABD bugün de dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Çin ile karşı karşıya geldi... ABD donanmasına ait bir savaş gemisinin Güney Çin Denizi'nde ilerlediği açıklandı. Çin'in hak iddia ederek...

İran Dışişleri Bakanı Zarif, son dönemde gerilimin zirve yaptığı ABD yönetimiyle ilgili konuştu. Zarif, ABD Başkanı Trump ile 'B Takımı'nın ayrı şeyler söylediğini ve Trump'ın ne düşüneceğini bilmediğini belirtti.

İran Dışişl...

Hatay sınır bölgesinde icra edilen devriye görevi esnasında; Suriye tarafından Türkiye tarafına yasadışı geçmeye çalışan şahısları yakalamak için müdahale edildiği esnada meydana gelen silah kazası sonucu bir asker şehit oldu.

Mil...

 ve Körfez ülkelerinden askeri yetkililer, 'de bir araya gelerek bölgede serbest ticaret akış�...

ABD'de gündem Türkiye ile ticaret... ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisinin yüzde 25'e indirildiğini açıkladı. Fakat bu açıklamada...

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Hüseyin Selami,  ve müttefikleri ile topyekün bir savaşın eşiğinde olduklarını söyledi.

İran Devrim Muhafızları Gen...