loader
Bahar yorgunluğuna çare zeytinyağı

Bahar yorgunluğuna çare zeytinyağı

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak, bahar yorgunluğu çekmemek için sabahları aç karna bir kaşık zeytinyağı tüketilmesini tavsiye etti.

Özellikle mevsim geçişlerinde sık sık yaşanan bahar yorgunluğunu bir kaşık zeytinyağı ile aşabilirsiniz. Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu Zeytincilik Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak “Zeytinyağı sabahları aç karna tüketildiğinde vücudumuza gerekli olan esansiyel yağ asitlerini vermekte. Bu da vücudumuzun ihtiyacı olan yağ asitleri. Şöyle anlatmak gerekiyor. Vücudumuzun alması gereken enerjinin biz üçte birini yağlardan almak zorundayız. Bu da zeytinyağı üzerinden alındığında çok daha büyük kaktı sağlıyor. Böylelikle sabah yorgunluğunu, sabahları kalkıldığında stresli veya yorgun kalkılmasını engelliyor” dedi. 
Daha zinde ve sağlıklı bir güne başlamak için vatandaşları sabah aç karna zeytinyağı tüketmesi gerektiğini ifade eden Kıvrak “Tüketicilerimiz ne yapacaklar? Sabahları aç karna bir çorba kaşığı hakiki sızma zeytinyağını tüketecekler. Ondan sonra normal kahvaltılarını yapacaklar” dedi. 

KAYNAK;TURKİYEGAZETESİ.COM.TR

Bu haberi kaynağından okumak için lütfen linke tıklayınız;https://www.turkiyegazetesi.com.tr/saglik/625828.aspx


Etiketler: BAHAR SAĞLIK HAKİKİ ZEYTİN YAĞ YORGUNLUK

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

​Balık, yumurta ve beyaz et corona virüse karşı ilaç gibi

Tüm dünyada ışık hızıyla yayılan, 160 ülkede görülen, 7 bin 200 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan corona virüse karşı bağışıklık sistemini koruyan gıdaların tüketilmesi hayati öneme sahip konumda.

Corona virüse karşı insan vücudunun bağışıklığını arttıran ...

Penisindeki tümörün büyümesini önlemek için öyle bir şey yaptı ki...

JAPONYA’da yaşayan 65 yaşındaki bir adam, penisindeki tümörlerin büyümesini paket lastiğiyle durdurmaya çalışırken üreme organının bir parçasından oldu.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yaşanan olayda, 65 yaşındaki bir adam genital bölgesinde ağrı şikayetiyle Koto Hasta...

DAMAR CHECK-UP’I NEDİR?

DAMAR CHECK-UP’I NEDİR?


5 yıl önce Best Haber

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, organların canlılığı ve düzgün çalışabilmesi için damarların sağlıklı olması gerektiğinin altını çizerek damar check-up’ının önemine vurgu yapıyor.

Damarlar, tüm vücut açısınd...