loader
2021 “İSTİKLAL MARŞI YILI”

2021 “İSTİKLAL MARŞI YILI”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ilk imza sahibi olduğu ve AK Parti, CHP, HDP, MHP ile İYİ Parti'nin imzasının yer aldığı önergeyle 2021 yılının 'İstiklal Marşı Yılı' olmasını içeren düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Atay Uslu, 2021 yılının “İstiklal Marşı Yılı” olarak kabul edilmesine dair şu açıklamalarda bulundu:

 “TBMM Başkanımız Mustafa Şentop'un ilk imza sahibi olduğu ve Ak Parti başta olmak üzere TBMM’de grubu bulunan 5 partinin imzasının yer aldığı önergeyle 2021 yılı "İstiklal Marşı yılı" oldu.

İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100'üncü yılında İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Hakkında Kanun'a geçici madde eklenmesine ilişkin düzenleme, yasaya ilave edildi. Buna göre, 2021 yılı boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından İstiklal Marşı'nın anlamını ve Kurtuluş Savaşı'nın önemini anlatmak amacıyla halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenecek.

Milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkının, en veciz ifadesini mısralarında bulduğumuz İstiklal Marşı'mızı destanlaştıran Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum, ruhları şad olsun” dedi.


Etiketler:

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Münbiç’te sadece etiket değişiyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda rejimin Münbiç’e çok ciddi bir baskısı var. Ama terör örgütü içeride. Onları boşaltarak değil. Boşaltıp da oraya girmiş olsa bizim de diyecek lafımız yok, ‘Burayı gerçek sahiplerine teslim ettiler’ diyebiliriz. Ama b&oum...

İMAMOĞLU: “GÜNLÜK KARARLARLAR, İSTANBUL’UN GELECEĞİNİ TEHDİTTİR”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 21’nci ilçe belediyesi ziyaretini Çatalca’ya gerçekleştirdi. İmamoğlu ve ekibi, Çatalca Belediyesi önünde Belediye Başkanı Mesut Üner ile ilçede faaliyet gösteren parti üyeleri ve vatandaşlar tarafından...

Erdoğan tüm yetkiyi kendinde topluyor: 10 kurul daha

TBMM’nin birçok yetkisini kendisinde toplayan Erdoğan, çalışma konuları Bakanlar Kurulu’nun görev alanlarıyla aynı olan Saray kurullarının sayısını her geçen gün artırıyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle TBMM’yi baypas ederek birçok yetk...